Blog: Koerscafé Gasselte

Koerscafé Gasselte

Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland. In Drenthe vind je de meest avontuurlijke fiets- en mountainbikeroutes van het land en elke avonturier kan hier naar hartenlust kilometers maken.  Ons Koerscafé bevindt zich midden in de bossen in het knooppuntnetwerk van Drenthe en aan de mountainbikeroute Gieten-Gasselte, wat ons de perfecte plek voor een rustpunt maakt! 

Koerscafé Gasselte zit 500 meter bij het Nije Hemelriek vandaan, waar je nu super mooi kunt wandelen en kunt genieten van de natuur. Dus trek je warme kleding aan en ga eropuit!

Onze koffie staat klaar voor iedereen! Voor de sportieve MTB-er, de actieve fietser, de wandelaar en iedere andere avonturier. Wij zijn je startpunt, je tussenstop en je eindpunt, maar ook als je geen tocht maakt, maar gewoon zin hebt in een goede lunch of fris biertje ben je van harte welkom.

Koerscafé Gasselte is geopend op:

    We gaan 31 mei weer open!

Komoot Inspiratie | Routes en must-sees bij jou in de buurt

 


Eten en drinken

Bij Koerscafé Gasselte zoeken we de balans tussen optimaal benutte pauzes en uitgebreide rustmomenten. Je kan bij ons terecht voor een gezonde snack om vol energie op je fiets te stappen, maar ook voor een goede bak koffie met appeltaart en slagroom. Voor de lunch beleggen we verse broodjes en na de tocht heb je ruim keus uit onze borrel- en bierkaart.

Tips en advies

Koerscafé Gasselte is ontstaan vanuit de gedachte dat we iets willen doen voor de Drenthebezoeker die van actie, avontuur en het buitenleven houdt. Wij hebben allang ontdekt dat Drenthe dé outdoor provincie van Nederland is, en dat vertellen we graag verder. In het koerscafé kan je daarom niet alleen terecht voor een pauzesnack of bitterbal, maar ook voor advies en informatie over alles wat de omgeving te bieden heeft op het gebied van buitensport!

Kids Boulderhal

In het achterste deel van het Koerscafé vind je  onze Kids Boulderhal! Vanuit het café loop je de boulderhal binnen. Maar wat is boulderen? Boulderen is het klimmen van korte routes op lage blokken of wanden. Je klimt zonder touwen, maar blijft laag bij de grond. Op de grond liggen dikke matten voor een zachte landing. De boulderhal heeft een maximale klimhoogte van 2,5 meter en is daarom geschikt voor kinderen tot ongeveer 11 jaar. Meld je voor je gaat klimmen altijd bij de balie van het Koerscafé.