MTB Route

MTB Route Gieten-Gasselte

Vanaf het Koerscafé fiets je in twee minuten naar misschien wel de mooiste mountainbikeroute van Nederland (vinden wij in elk geval). MTB Route Gieten-Gasselte is gelegen op de Hondsrug, midden in de bossen van Gasselte.  De routebouwers hebben hun uiterste best gedaan om alle glooiingen en heuveltjes te benutten, wat heeft geleid tot een paar flinke klimmetjes en bochtige single tracks. Als kers op de taart word je beloond met het fantastische uitzicht over het helderblauwe Gasselterveld, de perfecte spot voor een fotomomentje. Geen fiets of MTB? Vraag naar onze verhuurmogelijkheden.

 

MTB route Gieten-Gasselte is ongeveer 30 km en goed te combineren met de MTB route Grolloo van 14 km. Ben je een beginnende fietser, dan kan je de route halveren bij het Rendierjagerspad. In ons Koerscafé vind je een grote wandkaart waar je deze routes en andere routes in de omgeving op kunt zien, kom gerust een kijkje nemen. 

Kids Boulderhal

De kinderen die naar het Koerscafé komen hebben extra pret! Zij kunnen gebruik maken van de Kids Boulderhal van de camping. Vanuit het Koerscafé loop je de boulderhal binnen. De boulderhal heeft een maximale klimhoogte van 2,5 meter en is daarom geschikt voor kinderen tot ongeveer 11 jaar. Klimmen is op eigen risico.


Wat is boulderen? Je klimt zijwaarts langs muren, max. 2.5 meter hoog. Je zit niet vast, maar als je valt val je op een zachte mat. Uiteraard kun je ook chillen op de matten. Schoenen uit is fijn om alles schoon en fris te houden.


De kosten voor het klimmen in de boulderhal zijn er niet als je bij ons een lekker hapje of drankje komt nuttigen. Wil je toch graag even klimmen en klauteren dat kan uiteraard. De kosten zijn dan €3,- per uur.


Ook zijn kinderfeestjes mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een speurtocht, MTB tocht of lekker spelen bij de plas icm klimmen, klauteren en hapje en drankje. Tevens hebben wij ook een snackbar, zodat je lekker buiten kunt genieten van een snackje na een kinderfeestje. Geïnteresseerd? Vraag naar de mogelijkheden.
 

 

Bike Cleaner

Wist je dat er bij ons een Bike Cleaner aanwezig is? Met de professionele Bike Cleaner kan je je mountainbike direct en gemakkelijk schoon spuiten na een tocht door de Drentse bossen. Hierdoor kan je met een schone fiets weer op pad of naar huis. Je vindt de Bike Cleaner vlakbij de ingang van het Koerscafe Gasselte.