Over ons

Koerscafé Gasselte is ontstaan vanuit de gedachte dat we iets willen doen voor de sportieve Drenthebezoeker/bewoner, natuurliefhebber en de gast die van rust, lekker eten en het buitenleven houdt.
Wij hebben allang ontdekt dat Drenthe dé outdoorprovincie van Nederland is en dat vertellen we graag verder. In het Koerscafé kan je daarom niet alleen terecht voor een kopje koffie, lunch, borrel of diner, maar ook voor advies en informatie over alles wat de prachtige Drentse omgeving te bieden heeft. We voorzien je graag van routetips en excuseren hierbij alvast voor alle ongevraagde adviezen over de mooiste plekken en leukste dingen om te doen in de omgeving. Naast dat wij een passie hebben voor lekker eten en gastvrijheid, houden wij van Drenthe.

Camping de Lente van Drenthe

Het Koerscafé bevindt zich op Camping de Lente van Drenthe van Siblu Villages, in de bossen van Gasselte en op 5 minuten loopafstand van de stranden van het Nije Hemelriek en het Gasselterveld. De camping richt zich op gasten die houden van de natuur, het buitenleven, genieten, bewegen en avontuur en daar kan een passende horecalocatie niet bij ontbreken. Naast de campinggasten bieden we een horecalocatie aan voor de inwoners en gasten uit omliggende dorpen. Ook hebben we een geschikte locatie voor een (zakelijke) bijeenkomst, lunch, overleg, verjaardagen of kinderfeestjes.

MTB route Gieten-Gasselte

Vanaf het Koerscafe starten prachtige MTB- en wandelroutes. Tevens een mooi startpunt voor een dagje uit in de natuur in combinatie met heerlijk eten en drinken. Kiezen uit prachtige wandelingen, bezoek aan de parel van Drenthe, de helderblauwe plas van het Gasselterveld of diverse fietstochten. Geen fiets of MTB? Geen probleem, dat kunnen wij voor u regelen.
De heerlijke MTB route Gieten-Gasselte is een route van 29,5 km door de bossen van de Drentse Hondsrug en aangegeven met rode pijlen. De Hondsrug is een eeuwenoude, natuurlijke verhoging van Coevorden tot Groningen en dat merk je bij het fietsen van deze route. De routebouwers hebben alle hoogteverschillen weten te benutten wat resulteert in 302 hoogtemeters. De route is redelijk uitdagend en vooral adembenemend mooi. Is 29,5 km je te lang? Geen probleem, er zijn op de route 2 momenten waarop je kunt inkorten door de zwarte pijlen te volgen.
Koerscafé Gasselte is de perfecte plek voor je start, pauze of finish als je MTB route Gieten-Gasselte gaat fietsen. Vanaf het café start de bewegwijzering naar de route en binnen 2 minuten rijd je op het juiste pad. Vanaf het Koerscafe kan je de route halveren, hoe je dit doet leggen we je graag uit in het café, aan de hand van onze XL routekaart (tot aan het plafond). Op deze kaart vind je ook twee andere routes die je vanaf het Koerscafé kunt rijden.