Over ons

Koerscafé Gasselte is ontstaan vanuit de gedachte dat we iets willen doen voor de Drenthebezoeker die van actie, avontuur en het buitenleven houdt. Wij hebben allang ontdekt dat Drenthe dé outdoorprovincie van Nederland is, en dat vertellen we graag verder. In het koerscafé kan je daarom niet alleen terecht voor een pauzesnack of bitterbal, maar ook voor advies en informatie over alles wat de omgeving te bieden heeft op het gebied van buitensport. We voorzien je graag van routetips en excuseren hierbij alvast voor alle ongevraagde adviezen over de mooiste plekken en leukste dingen om te doen in de omgeving.

Camping de Lente van Drenthe

Het koerscafé bevindt zich op Camping de Lente van Drenthe, in de bossen van Gasselte en op 5 minuten loopafstand van de stranden van het Nije Hemelriek en het Gasselterveld. Onze camping richt zich op families die houden van actie, sport en avontuur en daar kan een passende horecalocatie niet bij ontbreken. Omdat we met ons café willen aansluiten bij onze sportieve campinggasten, dicht bij onszelf willen blijven en iets willen doen voor de omgeving, was er geen andere optie meer dan het openen van een fietscafé.

MTB route Gieten-Gasselte

MTB route Gieten-Gasselte is een route van 29,5 km door de bossen van de Drentse Hondsrug en aangegeven met rode pijlen. De Hondsrug is een eeuwenoude, natuurlijke verhoging van Coevorden tot Groningen en dat merk je bij het fietsen van deze route. De routebouwers hebben alle hoogteverschillen weten te benutten wat resulteert in 302 hoogtemeters. De route is redelijk uitdagend en vooral adembenemend mooi. Is 29,5 km je te lang? Geen probleem, er zijn op de route 2 momenten waarop je kunt inkorten door de zwarte pijlen te volgen. Koerscafé Gasselte is de perfecte plek voor je start, pauze of finish als je MTB route Gieten-Gasselte gaat fietsen. Vanaf het café start de bewegwijzering naar de route en binnen 2 minuten rijd je op het juiste pad. Vanaf het koerscafé kan je de route halveren, hoe je dit doet leggen we je graag uit in het café, aan de hand van onze XL routekaart (tot aan het plafond). Op deze kaart vind je ook twee andere routes die je vanaf het koerscafé kunt rijden.